Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2007-05-12
 
menü

 

 

 

 

Itt hírdess ingyen!

Banner csere

Galéria

 

 

 
partnerprogram

 
Joghurtos sütik

 

 

 

 

Almás sütemény

 

Hozzávalók:

 

2 dl olvasztott főzőmargarin, 2 dl méz, 2 dl enyhén összehabart tojás, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2 dl joghurt, 4 dl apró kockákra vágott alma.

 

Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat. Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet. 175° C-os sütőben süssük 45 percig.

 

Krém: 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál fahéjpor, 1 dl barna cukor, 2 evőkanál olvasztott vaj.

 

 

Addig keverjük a hozzávalókat, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.

 

Csokoládékenyér

 

4 dl finomliszt,
20 dkg főző- vagy étcsokoládé,
2-2 dl joghurt és kristálycukor,
5-5 dkg dióbél és mazsola,
1 tojás,
1 evőkanál sütőpor,
csipetnyi só;
a formához 2-2 dkg vaj és liszt.

 


Előkészítése:
a csokoládét a reszelő legdurvább fokán lereszelem vagy nagyon apróra forgácsolom. A diót durvára töröm, és a megmosott mazsolával együtt 1 teáskanál liszttel összekeverem. Hosszúkás, keskeny tepsit kivajazok, és liszttel behintem.

Elkészítése:
a joghurtot a cukorral és a liszttel simára keverem, majd a tojást, sót és sütőport is hozzáadom. Alaposan kikeverem. A reszelt csokoládét és a diót-mazsolát a tésztába forgatom, ezután a masszát a kikent formába simítom. Előmelegített, forró sütőbe tolom, de a lángot 10 perc múlva gyengébbre csavarom. 30-40 percig sütöm. Mielőtt kivenném a sütőből, ellenőrzöm, megsült-e, vagyis egy hurkapálcát vagy tűt beleszúrok. Ha már nem ragad rá a tésztából, elkészült. Még melegen deszkára borítom, de csak akkor szeletelem fel, ha teljesen kihűlt. Alufóliába csomagolva hűtőben sokáig eláll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPRES JOGHURTTORTA

Hozzávalók: 1db, kerek tortalap, 30 dkg eper, 4 dl joghurt, 4 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 1 dkg zselatin, citromfű

Elkészítés: 8 db egyforma szép epret félreteszünk, a többit porcukorral és a joghurttal habosra turmixoljuk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött majd langyosra hűtött zselatint.

A tortalapot vékony lapokra vágjuk majd megtoltjuk és körülsimítjuk az epres krémmel.

Hűtőbe teve 2-3 órán keresztül pihentetjük. Tálaláskor a tortaszeleteket tejszínhabbal, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük

 

Joghurtos pudingtorta

 

Hozzávalók:

félujjnyi vastagságú piskótakarika,

2 dl joghurt,

4 dl tej,

1 evokanál zselatinpor,

1/2 dl málnaszörp

(vagy egyéb piros színu szörp),

1 zacskó vaníliás pudingpor,

ízlés szerint kevés cukor,

csipetnyi só.

 

A pudingport 5 evokanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejes pudingport, és folytonosan kevergetve surure fozzük. Félretesszük.

Idonként megkeverjük, nehogy ido elott megdermedjen. Amálnaszörpöt 1/2 dl vízzel összekeverjük, majd a zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon addig melegítjük, amíg a por szemcséi eloldódnak. A joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd

hozzákeverjük a pudingot is. Megkóstoljuk, és annyicukorral ízesítjük, amennyitol még nem lesz nagyon édes- inkább pikáns íze legyen. (Ha nem elég pikáns, akkor

kevés citromlevet is csavarhatunk bele.) Kapcsos tortakarika aljára fektetjük a vékonypiskótát, és ráöntjük a krémet. Folpack fóliát borítunk a tetejére,és hagyjuk egészen kihulni, majd betesszük a hűtoszekrénybe. Másnapig hutjük. Tálalás elott meglazítjuk a tortaforma oldalát, késsel körbevágjuk,majd a fémlappal együtt tálra csúsztatjuk. A tetejéttetszés szerint díszíthetjük kókuszreszelékkel,gyümölcszselébol készített kisformákkal, gyümölccsel,esetleg csokireszelékkel is. 12 szeletre vágható.

 

Karácsonyfa

Hozzávalók kb. 6 személyre:

Tészta: 1 citrom, 4 tojás, 30 dkg cukor, 1 joghurt, 1,5 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.

Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel addig keverjük, amíg krémszerű lesz. A joghurtot összekeverjük az olajjal, és a masszához adjuk. Rászitáljuk a lisztet, a sütőport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet sima tésztává kikeverjük, a formába öntjük, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hűtjük ki (előző nap is elkészíthetjük).

A krémhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, és sima krémmé keverjük. A krém kétharmadát megfestjük zöld ételfestékkel, ezzel bevonjuk a karácsonyfa "gallyas részét". A maradék krém feléhez hozzátesszük a kakaót, jól összekeverjük és bevonjuk a karácsonyfa "törzsét". A maradék natúr krémmel "feldíszítjük" a karácsonyfát. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

 

 

Málnás joghurtszelet

 

Hozzávalók:

A tésztához: 3 tojás, 7-8 dkg cukor, 1 zacskó vaniliás cukor, csipetnyi só,  7-8 dkg liszt, 2-3 dkg étkezési búzakeményítő, 4 dkg vaj vagy margarin, sütőpapír, alufólia

A tetejére: 1 citrom, 42 dkg (12 lap) színtelen zselatin, 4,5 dl joghurt, 7-8 dkg cukor, 6 dl habtejszín, 25 dkg friss vagy mirelit málna, 3/8 l meggylé, a díszítéshez 32 darab csokoládélevél ( de ha nincs díszítsük ízlés szerint)

 

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot, a vaniliás cukrot és a sót. Egyenként  hozzáadjuk a tojássárgákat, rászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és összedolgozzuk. Végül óvatosan belevegyítjük a megolvasztott vajat.

 A tepsi egyik felét sütőpapírral kibéleljük, és alufóliából hajtogatott, kellően magas  csíkkal elválasztjuk a szabadon maradt résztől. A piskótamasszát a sütőpapírra simítjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

 A kihűlt tészta köré alufóliából kb. 8 cm magas peremet hajtogatunk. A citromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zselatin felét hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot 7-8 dkg cukorral, a citromhéjjal és –lével ízesítjük. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk. Az alacsony hőmérsékleten feloldott zselatint kevés joghurttal elkeverjük, a maradék joghurta vegyítjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.

 A málnából 12 szemet félreteszünk, a többit a piskótalapon elosztjuk. Rásímitjuk a joghurtos-tejszínes krémet, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A maradék zselatint beáztatjuk, feloldjuk, a meggylébe keverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A dermedő meggyzselét a joghurtkrémre kanalazva elsimítjuk, majd a tésztát további 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alufóliát eltávolítjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A süteményt  12  hosszúkás darabra vágjuk. Tetszés szerint habrózsákkal, csokoládélevelekkel és a félretett málnával díszítjük.

 

 

 

Fehér- csokoládés-joghurtos koszorú

 
Sütési hőmérséklet: 180 °C
 
Hozzávalók (Egy 23 cm-es, koszorú alakú süteményhez):
55 g darabokra tört fehércsokoládé,
250 g liszt,
2 ¼ A kiskanál sütőpor,
220 g porcukor,
2 enyhén felvert tojás,
200 g natúr joghurt,
45 g olvasztott vaj vagy margarin
Fehércsokoládés máz:
75 g fehércsokoládé I evőkanál tejszín
 
Elkészítése:
 
1. A csokoládét forrásban lévő víz fölött addig ke­vergessük, amíg sima lesz. Tegyük félre, és hagy­juk kissé lehűlni.
2. Tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és a vajat egy tálba, és öt percig keverjük, vagy amíg a keverék sima lesz. Adjuk hoz­zá az olvasztott csokoládét, és jól keverjük össze.
3. Ontsuk a masszát egy kivajazott, 23 cm átmérőjű, koszorú alakú tortaformába, és süssük 50 percig illet­ve amíg a tészta megsül. Ezt egy tűvel ellenőrizhetjük. Hagyjuk a süteményt a formában még öt percig, mielőtt fémrácsra borítanánk, hogy kihűljön.

4. A máz elkészítéséhez a csokoládét és a tejszínt egy tűzálló tálban forró gőz felett melegítsük, kevergessük, amíg sima nem lesz. A mázzal vonjuk be a sütemény tetejét és oldalát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
linkajánló



 Linkajánló

HTML tanfolyam

Tutorialok világa

Ebookz.hu

Letölthető betűk

Ilcsi oldala

Startlap

Cool Text

Inversum

Playground V2.5 Demo

Signora-Clara

LLaVA képleíró

Hugginface.co/spaces

 


 

Családi receptkönyv

Erika oldala

 Gyémánt

Mákvirág

Facebook oldalam

 

 Web Cukrászda

 Margit2 honlapja       

 Kaldeneker.hu

 NLC receptek

 Adina receptejei

 

 

Linkcsere

 Vitona világa

 

 

 
pólómánia

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!