Tavaszi kocka
Hozzávalók: (12 szelethez)
75 g cukor + a szóráshoz, 75 g liszt, 4 db tojás,2 csomag vaniliás cukor, 25 g darált mandula, 125 g ribizlidzsem, 125 g szobahőmérsékletű vaj, 250 g csokoládés pudingdesszert, 150 g marcipánmassza, 35 g porcukor, néhány csepp zöld és sárga ételfesték, + sütőpapír, + folpack
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy evőkanál hideg vizzel verjük kemény habbá, miközben szitáljuk bele a kétféle cukrot. Ezt követően laza mozdulatokkal keverjük hozzá a tojássárgáját. Öntsük hozzá a lisztet, majd a mandulával együtt óvatosan ezt is forgassuk bele. A masszát símitsuk egy kb. 32x38 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük kb. 12-15 percig.Ha elkészült hagyjuk kihűlni, majd borítsuk cukorral megszórt gyúródeszkára. Húzzuk le róla a sütőpapírt, és a hosszabbik oldalával párhuzamosan vágjuk 3, kb 12 cm széles darabra.
Melegítsük fel és keverjük simára a dzsemet. A 2/3-ával kenjük meg az egyik csíkot.
A vajat a robotgéppel kb. 10 perc alatt keverjük krémes állagúvá, kanalanként hozzáadva a pudingdesszertet. Ügyeljünk arr, hogy mindkettő szoba hőmérsékletű legyen. Ha elkészült kenjük meg vele a második tésztacsíkot.Helyezzük azt lekváros lapra, végül fedjük be a harmadik tésztacsíkkal. A tetejére kerüljön a maradék dzsem.
A marcipánmasszát gyúrjuk össze a porcukorral. A 2/3-át színezzük meg a zöld ételfestékkel. Nyújtsuk 12x32
cm-es lappá, és fektessük a süti tetejére. Fedjük be folpackkal , és legalább 2 órára tegyük hideg helyre.
Hosszában vágjuk félbe a sütit, majd a csíkokat is szeleteljük fel 6-6 kockára. A maradék sárgára festett marcipánt gyurjuk át, vékonyan nyujtsuk ki, és egy késsel formázzuk meg a süti tetejét díszítő mintákat.(Én Dr.Oetker Dekor tollal díszítettem)
|
|
|
|