Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2007-05-12
 
menü

 

 

 

 

Itt hírdess ingyen!

Banner csere

Galéria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
partnerprogram

 
Túrós sütik

 

 
VIGYÁZAT! NAGY ADAG! 38 x 30 cm – es tepsiben kell
sütni

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 37,5 dkg margarin, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 1, 5 cs sütőpor

Töltelék:
1 kg túró, 18 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 7 dkg búzadara, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 egész tojás, 25 dkg tejföl, + a szóráshoz 4 - 5 ek. búzadara

A margarint a liszttel, cukorral, sütőporral elmorzsoljuk, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
2 részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik kinyújtott lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, meghintjük 4 -5 ek. búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, majd betakarjuk a másik lappal, amit szintén megszurkálunk.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje rózsaszín lesz.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk
 
Túrós pite 2.
 
Hozzávalók: 25 dkg margarin, , 1 tojás, 45 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 7 dkg cukor, egy csipet só, 1 dl tejföl,1 db tojás a tészta megkenéséhez,
Töltelék: 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 1 db citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 2 db tojás,1 cs vaniliás cukor, 1 dkg vaniliaízű pudingpor
 
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát megfelezzük, az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon , 20-25 percig sütjük.
Töltelék : a túrót szitán áttörjük , hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaniliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje-habot.
 
 
Búvár túrós
 
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna.
A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.
 
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal , vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába , innen kapta a süti a nevét.
 
CSOKOLÁDÉS LINZERKORONG TÚRÓVAL
 
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás-sárga.
TÖLTELÉK: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 3 db tojás-sárga, 8 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, reszelt citromhéj, csokoládé tortabevonó (40 dkg).
A megadott anyagokból linzertésztát készítünk, két-három milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat vágunk belőle, sütőlemezre helyezzük, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Elkészítjük a túrókrémet, majd két-két linzerkorongot a töltelékkel összeragasztunk. A csokoládé tortabevonót felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne égjen az edény aljára. Ebbe mártjuk a lehűtött tésztákat
 
 
Déligyümölcsös túrótorta
 
Hozzávalók:12 szelethez: 10 dkg margarin, 7,5 dkg cukor, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg darált mandula
A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 25 dkg zsírszegény túró, 5 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 kivi, 2 mandarin, 2 szelet ananász
Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a lágy margarint habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a citromhéjat, a tojást, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mandulát, és a kézi robotgéppel magas fokozaton 2 percig keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a mascarponét simára keverjük a túróval és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk. A krémet a tortalapra halmozzuk – nem kell elsimítani, maradhat kicsit hullámos a krém. A kivit és ízlés szerint mandarint, ananászt, meghámozzuk, ill. lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk,
és a torta tetejére szórjuk
 
Egyszerű túrós (Julika féle)
 
 
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 tojássárgája, 2 evőkanál kakaó, 2 dl tejföl, 25 dkg margarin.
Töltelék: 15 dkg cukor, 1 cs. vanília, 50 dkg túró, 10 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 3 tojásfehérje.
 
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliát, a sütőport, a kakaót, végül a tojássárgáját és a tejfölt. Jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 34x25 cm-es tepsibe elférjen. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Én alufóliát használok.
A töltelékhez a túrót jól áttörjük, majd belekeverjük a cukrot, a megmosott mazsolát, a tojássárgáját, a citrom héját, végül a vaníliával felvert tojás fehérjét. A tölteléket a tésztára kenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
 
 

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1/2 LIGA margarin, 1 kk. szódabikarbóna, 1/2 phár tejföl, pici só és citromlé.
Az egészet összegyúrjuk és lisztezett tepsibe kinyújtva beletesszük. Egy kis édes morzsával megszórjuk és rátesszük a túrókrémet.

50 dkg túrót áttörünk 10 dkg vajjal, 12 dkg cukorral, 2 tojással, 1 vaniliás cukorral 1 citromlével és fél citrom héjával kikeverjük.
Sűrűn kirakjuk szilvával és 180 C-on sütjük amig a tészta szép rózsaszínű nem lesz. /Kb. 35 percig/.

Maradék tojásfehérjét /ha van minél többet/ felverünk, tojásonként 5 dkg cukorral és megkenjük a süteményt, és kb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
AMIKOR TELJESEN KIHÜLT AKKOR FELVÁGJUK
.
 
 
Kakaós túrós
Hozzávalók
40 dkg liszt, 15 dkg cukor, kevés tejföl, 25 dkg margarin, 1 cs vaniliás cukor, fél csomag sütőpor, 3 tk kakaó.
A töltelékhez: 75 dkg túró, 25 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 cs vaniliás cukor, 3 tojás sárgája.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütöm. A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat. Ha a tészta kihűlt, megfelezem és megtöltöm a túrós töltelékkel
 
Mandulás túrós
 
Hozzávalók: a tésztához: 5 dkg margarin, ˝ csomag élesztő, 6 dkg kristálycukor, 1,25 dl tej, 37,5 dkg liszt, ˝ teáskanál só, 2 db tojás, arátéthez: 20 dkg margarin, 5 db tojás, 7,5 dkg kristálycukor, 1 cs. vaniliáscukor, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő. 25 dkg sovány túró, 5 dkg mazsola, 5 dkg aprított mandula, egy csipet só. Margarin a sütőlap kikenéséhez.10 dkg szeletelt mandula a díszítéshez.
 
A tejet meglangyosítjuk, 1 teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozáadjuk a felfuttatott élesztőt, és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk, 30 percig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
A rátéthez a margarint megolvasztjuk, majd lehűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaniliáscukorral, az étkezési keményítővel és a túróval elkeverjük. Ezután a margarint, a mazsolát és az aprított mandulát keverjük hozzá. Az élesztős tésztát, ha megkelt, kinyújtjuk és margarinnal kikent sütőlapra fektetjük, majd 15 percig pihentetjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a tésztára kenjük. A mandulaszeleteket a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
MANDULÁS-TÚRÓS BÉLES
HOZZÁVALÓK: 3 csomag réteslap, 50 dkg túró, 10 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 2 dkg vaníliáscukor, 15 dkg mazsola, 1 dkg reszelt citromhéj, 25 dkg mandula, 15 dkg vaj.
Magas szélű tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a fehérjék habját és az ízesítő anyagokat. A mandulát pirítva és őrölve keverjük a masszához. Beleöntjük a réteslappal kibélelt tepsibe, réteslappal lefedjük, vajjal meglocsoljuk. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.
 
 
Mákos kiflicskék

Hozzávalók 12 darabhoz
:
15 dkg túró
1 dl tej
20 dkg őrölt mák
6 evőkanál olaj + a kenéshez
2 tojássárgája
8 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás a kenéshez


Előkészítés:
A túrót krumplinyomón áttörjük. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot.

Elkészítés: A túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgájával, a cukorral, egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túróhoz adjuk. Ha a tészta túl kemény, belekeverünk 1 evőkanál tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ezért ne legyen túl hideg. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 6 darab négyzetet vágunk ki belőle, amelyeknek 13 cm az oldaluk. A négyzetekből háromszöget vágunk, azaz az egyik átlójuk mentén kettévágjuk. A háromszögeket megkenjük olajjal, de a széleket kihagyjuk. A mákból egy-egy halmot rakunk rájuk, és a hosszabbik oldalukról a csúcs felé feltekerjük. Kissé meghajlítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a kifliket, megkenjük a tojással, és kb. 25 percig sütjük.
 
 
Sakktábla torta
A piskótához: 5 tojás 5 ek cukor 3 ek liszt 2 ek keményítő 1 ek kakópor A hozzávalókból kerek tortaformában kakaós piskótát sütünk, ha kihűlt 3 lapba vágjuk. A krémhez: 20 gr zselatin 25 dkg tehéntúró 1 dl tej 25 dkg mascarpone 20 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 5 dl tejszín A torta alsó lapját tálra helyezzük, és meglocsoljuk 2 ek. _pálinkával_. A másik két lapból kívülről befelé haladva, egymás után a tetejükre fektetve hegyes késsel 4 különböző (20-16-12-8 cm) átmérőjű tányért/fedőt körbevágunk, végül egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatót. Tehát 2x5 db 2 cm széles tésztagyűrűt készítünk. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összeturmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként beledolgozzuk a túrókrémet.
A zselatint felolvasztjuk, simára eldolgozzuk 1 és még 1 merőkanál túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, és kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, aztán sima csőrős habzsákba szedjük. Kívülről befelé az első, harmadik, és ötödik gyűrűt eredeti helyére, a tortalap tetejére fektetjük, a köztük lévő _árkot_ vastagon telenyomjuk-kitöltjük krémmel. Ezután váltunk, azaz a második és negyedik gyűrűt, valamint a középső kis tésztakorongot tesszük a helyére, és közüket kitöltjük krémmel. Ezután a műveletet a harmadik tésztalappal is megismételjük, tehát 4 rétegben váltakozik egymással a tészta és a krém, így szeleteléskor sakktáblaszerű lesz a metszetük.
A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét, és oldalát, majd behűtjük. Tetejére díszítőkorongot teszünk, és vastagon megszórjuk kakaóporral
TÚRÓS SÁRGABARACKTORTA 1.
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás.
TÖLTELÉK: 1 kg sárgabarack, 35 dkg vaj, 35 dkg túró, 18 dkg porcukor.
A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk. Négy egyforma nagyságú korongot formálunk belőle és megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük. A sárgabarackokat rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, így meg tudjuk hámozni, kimagozzuk, és háromnegyed részét apró kockára vágjuk, belekeverjük a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött linzerlapokat megtöltjük a krémmel, tetejét a megmaradt és szeletelt sárgabarackkal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.
 
Túrós sárgabaracktorta cukorbetegeknek
Hozzávalók : piskótalap:2 szétválasztott tojás,160 g. Canderel édesítőpor, 2 ek liszt, 2 ek. ételkeményítő, töltelék: 400 g túró, 100 g mák, 5 ek. citromlé, 8 levél világos zselatin, 200 g tejszín,1 kg cukorbetegeknek való sárgabarackbefőtt, 1 cs világos tortazselé, továbbá: zsiradék a formához, 2 ek. pisztácia
 
Az édesítőporral habosra keverjük a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Rászitáljuk, majd ugyancsak beleforgatjuk a lisztet és az ételkeményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és 12 perc alatt megsütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a mákot a túróval és a citromlével. A zselatint megpuhítjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk és a túrókrémbe keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.A piskótalapot körbevesszük a tortagyűrűvel, és egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A tortát kb. 3 órán át hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.Lecsepegtetjük a sárgabarackot, közben felfogjuk a levét. Cikkekre vágjuk a gyümölcsöt, majd kirakjuk vele a torta tetejét.
Végül a csomagoláson lévő utasítás szerint 150 ml-nyi félretett befőttlével elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöt. A tortát pisztáciával díszítjük.
 
 
Üdítő szelet
 
 
Hozzávalók:
6 tojás, 1 dl olaj, 1 sütőpor, 6 ek. liszt, 2 ek. kakaó,6 ek cukor.
Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg túró.
Máz: 2 cs. vanília pudingpor, 6 dl MIRINDA kóla.
 
Elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalókat is, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett nagy gáztepsibe megsütjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a jól áttört túrót. A pudingport felfőzzük a kólával, majd langyosra kihűtjük. A kihűlt tészta tetejére kenjük a túrós krémet, majd erre a langyos pudingot.
 
 
Túrós kocka
 
Tészta: 28 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 sütőpor, 1 kávéskanál szalalkáli, 2 tojás, 10 dkg porcukor, csipet só
 
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Összedolgozzuk és kétfele osztjuk.
A lapokat vagy tepsi hátulján vagy sütőlemezen süssük. Jól zsírozzuk be vagy használjunk sütőpapírt.
A tésztát nyújtsuk ki és emeljük át a sütőlemezre. Nyújtásnál jó bőven használjunk lisztet, különben nem fogunk tudni rendesen dolgozni.
Előtte melegítsük elő a sütőt és tegyük be a tepsinket előmelegíteni, így amikor átemeljük rá a tésztát és véletlenül elszakad vagy összeugrik, a hő hatására könnyebben tudunk rajta javítani.
Pár perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat és hagyjuk kihűlni őket. (akár 3-4 nappal korábban is megsüthetjük előre a lapokat és akkor később csak tölteni kell)
 
Krém: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliáscukor
 
A puha margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a vaníliáscukrot is.
A két, kihűlt lap közé töltjük a krémet és néhány órát állni hagyjuk, hogy megpuhuljon, utána szeletelhetjük és hintsünk porcukrot a tetejére.
 
 
 

Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
2,5 dl tejföl
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg túró
15 dkg mazsola

kb. 1 evőkanál rum (aroma is lehet)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába.
Kb. 30 percig sütjük.
 
Túrós stolni
 
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 20 dkg porcukor, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 12 dkg szálasra vágott mandula, 10 dkg cukrozott citromhéj,15 dkg mazsola, 1 ek. rum, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaniliás cukor, csipetnyi só,
 
A megtisztított mazsolát meleg vízbe átzatjuk. Közben a cukrozott citromhéjat apróra vágjuk. A vaj felét forgácsokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és a vaniliás cukrot, majd kevés liszttel összegyúrjuk. Belekeverjük a tehéntúrót, a vajforgácsokat , a csipetnyi sót és a rumot. Végül belegyúrjuk a lecsöpögtetett mazsolát, a cukrozott citromhéjat és a mandulát. A tésztát letakarva kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 32x42 cm-es lappá nyújtjuk. A hosszanti oldalakat a szélén 1 cm-re visszahajtjuk, a rövidebb oldalakat pedig a lapra hajtjuk, de úgy, hogy ne középen, hanem kb. az egyharmadánál találkozzanak. A tésztát cipóvá formáljuk. Sütőpapírral kibélelet tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon /gáztűzhelynél 3-as fokozaton/ 60-70 percig sütjük.

A maradék vajat vagy margarint felolvasztjuk, és egynegyedével megkenjük a stolnit. Meghintjük porcukorral, majd a kenést és a szórást még háromszor megismételjük

 

Kapros-túrós lepény

A tésztához: 2.5 pohár búzaliszt, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, fél csomag friss élesztő, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csipetnyi só.

A töltelékhez: 1.25 kg tehéntúró, 5 db tojás, 2 csokor friss kapor, só.

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos tejet, majd keverjük el benne a cukrot is. Várjunk vele pár percet, míg az élesztő "életre kel".

Szórjuk keverőtálba a kétféle lisztet és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani. Kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját, és végül a szobahőmérsékletű vajat. Addig kell dagasztani, míg a tészta az edény falától elválik. Tegyük langyos helyre, takarjuk le konyharuhával, és kelesszük kétszeresére.

A kétszeresére dagadt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. Egy vajjal kikent és liszttel megszórt nagyobb tepsi aljára helyezzük a kinyújtott tésztát, széleinél ujjainkkal igazgassuk peremesre.

A töltelékhez tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojások sárgáját, az összevágott kaprot és ízlés szerint sót. Elektromos keverővel dolgozzuk simára. Egy másik edényben verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a túróhoz.

A tölteléket tegyük a kinyújtott tészta tetejére, simítsuk el egyenletesen, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig. Ha elkészült és kissé kihűlt, vágjuk kockákra.

A tölteléket édesen is elkészíthetjük, a túróhoz ízlés szerint adjunk cukrot

 

Túrós szalonnás réteskosár

Hozzávalók: 8 kosárkához 1 csomag 6 lapos friss réteslap, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 nagy egész tojás, só, frissen őrölt bors

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A réteslapokat egyben hagyva kitekerjük, és 4 részre vágjuk. Így 4x6 db majdnem négyzetes lapot kapunk. A vajat megolvasztjuk, kenőtollal kikenünk 8 muffinformát, mindegyikbe 3-3 réteslapdarabot helyezünk. Az egyes rétegeket kenőtollal megvajazzuk, a széleket visszahajtjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, ropogósra sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a szalonnával és az egész tojással. A krémet megsózzuk, megborsozzuk, szétosztjuk a kosárkákban. 25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hültek, szépen ki tudjuk venni őket a formából. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.


Túrós-szalonnás réteskosár

Még nincs hozzászólás.
 
linkajánló



 Linkajánló

HTML tanfolyam

Tutorialok világa

Ebookz.hu

Letölthető betűk

Ilcsi oldala

Startlap

Cool Text

Inversum

Playground V2.5 Demo

Signora-Clara

LLaVA képleíró

Hugginface.co/spaces

 


 

Családi receptkönyv

Erika oldala

 Gyémánt

Mákvirág

Facebook oldalam

 

 Web Cukrászda

 Margit2 honlapja       

 Kaldeneker.hu

 NLC receptek

 Adina receptejei

 

 

Linkcsere

 Vitona világa

 

 

 
reklám

 
pólómánia

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!