Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2007-05-12
 
menü

 

 

 

 

Itt hírdess ingyen!

Banner csere

Galéria

 

 

 
partnerprogram

 
Túrós sütik

 

 
VIGYÁZAT! NAGY ADAG! 38 x 30 cm – es tepsiben kell
sütni

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 37,5 dkg margarin, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, 3 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 1, 5 cs sütőpor

Töltelék:
1 kg túró, 18 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 7 dkg búzadara, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 4 egész tojás, 25 dkg tejföl, + a szóráshoz 4 - 5 ek. búzadara

A margarint a liszttel, cukorral, sütőporral elmorzsoljuk, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
2 részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik kinyújtott lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, meghintjük 4 -5 ek. búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, majd betakarjuk a másik lappal, amit szintén megszurkálunk.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje rózsaszín lesz.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk
 
Túrós pite 2.
 
Hozzávalók: 25 dkg margarin, , 1 tojás, 45 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 7 dkg cukor, egy csipet só, 1 dl tejföl,1 db tojás a tészta megkenéséhez,
Töltelék: 50 dkg túró, 5 dkg mazsola, 1 db citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 2 db tojás,1 cs vaniliás cukor, 1 dkg vaniliaízű pudingpor
 
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát megfelezzük, az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon , 20-25 percig sütjük.
Töltelék : a túrót szitán áttörjük , hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaniliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje-habot.
 
 
Búvár túrós
 
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna.
A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.
 
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal , vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába , innen kapta a süti a nevét.
 
CSOKOLÁDÉS LINZERKORONG TÚRÓVAL
 
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás-sárga.
TÖLTELÉK: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 3 db tojás-sárga, 8 dkg mazsola, 2 dkg vaníliás cukor, reszelt citromhéj, csokoládé tortabevonó (40 dkg).
A megadott anyagokból linzertésztát készítünk, két-három milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat vágunk belőle, sütőlemezre helyezzük, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Elkészítjük a túrókrémet, majd két-két linzerkorongot a töltelékkel összeragasztunk. A csokoládé tortabevonót felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne égjen az edény aljára. Ebbe mártjuk a lehűtött tésztákat
 
 
Déligyümölcsös túrótorta
 
Hozzávalók:12 szelethez: 10 dkg margarin, 7,5 dkg cukor, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg darált mandula
A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 25 dkg zsírszegény túró, 5 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 kivi, 2 mandarin, 2 szelet ananász
Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a lágy margarint habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a citromhéjat, a tojást, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mandulát, és a kézi robotgéppel magas fokozaton 2 percig keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a mascarponét simára keverjük a túróval és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk. A krémet a tortalapra halmozzuk – nem kell elsimítani, maradhat kicsit hullámos a krém. A kivit és ízlés szerint mandarint, ananászt, meghámozzuk, ill. lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk,
és a torta tetejére szórjuk
 
Egyszerű túrós (Julika féle)
 
 
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 tojássárgája, 2 evőkanál kakaó, 2 dl tejföl, 25 dkg margarin.
Töltelék: 15 dkg cukor, 1 cs. vanília, 50 dkg túró, 10 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 3 tojásfehérje.
 
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliát, a sütőport, a kakaót, végül a tojássárgáját és a tejfölt. Jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 34x25 cm-es tepsibe elférjen. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Én alufóliát használok.
A töltelékhez a túrót jól áttörjük, majd belekeverjük a cukrot, a megmosott mazsolát, a tojássárgáját, a citrom héját, végül a vaníliával felvert tojás fehérjét. A tölteléket a tésztára kenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
 
 

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1/2 LIGA margarin, 1 kk. szódabikarbóna, 1/2 phár tejföl, pici só és citromlé.
Az egészet összegyúrjuk és lisztezett tepsibe kinyújtva beletesszük. Egy kis édes morzsával megszórjuk és rátesszük a túrókrémet.

50 dkg túrót áttörünk 10 dkg vajjal, 12 dkg cukorral, 2 tojással, 1 vaniliás cukorral 1 citromlével és fél citrom héjával kikeverjük.
Sűrűn kirakjuk szilvával és 180 C-on sütjük amig a tészta szép rózsaszínű nem lesz. /Kb. 35 percig/.

Maradék tojásfehérjét /ha van minél többet/ felverünk, tojásonként 5 dkg cukorral és megkenjük a süteményt, és kb 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
AMIKOR TELJESEN KIHÜLT AKKOR FELVÁGJUK
.
 
 
Kakaós túrós
Hozzávalók
40 dkg liszt, 15 dkg cukor, kevés tejföl, 25 dkg margarin, 1 cs vaniliás cukor, fél csomag sütőpor, 3 tk kakaó.
A töltelékhez: 75 dkg túró, 25 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 cs vaniliás cukor, 3 tojás sárgája.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütöm. A töltelékhez összekeverem a hozzávalókat. Ha a tészta kihűlt, megfelezem és megtöltöm a túrós töltelékkel
 
Mandulás túrós
 
Hozzávalók: a tésztához: 5 dkg margarin, ˝ csomag élesztő, 6 dkg kristálycukor, 1,25 dl tej, 37,5 dkg liszt, ˝ teáskanál só, 2 db tojás, arátéthez: 20 dkg margarin, 5 db tojás, 7,5 dkg kristálycukor, 1 cs. vaniliáscukor, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő. 25 dkg sovány túró, 5 dkg mazsola, 5 dkg aprított mandula, egy csipet só. Margarin a sütőlap kikenéséhez.10 dkg szeletelt mandula a díszítéshez.
 
A tejet meglangyosítjuk, 1 teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk és kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozáadjuk a felfuttatott élesztőt, és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk, 30 percig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
A rátéthez a margarint megolvasztjuk, majd lehűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaniliáscukorral, az étkezési keményítővel és a túróval elkeverjük. Ezután a margarint, a mazsolát és az aprított mandulát keverjük hozzá. Az élesztős tésztát, ha megkelt, kinyújtjuk és margarinnal kikent sütőlapra fektetjük, majd 15 percig pihentetjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a krémhez adjuk. A krémet a tésztára kenjük. A mandulaszeleteket a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
MANDULÁS-TÚRÓS BÉLES
HOZZÁVALÓK: 3 csomag réteslap, 50 dkg túró, 10 db tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg cukor, 2 dkg vaníliáscukor, 15 dkg mazsola, 1 dkg reszelt citromhéj, 25 dkg mandula, 15 dkg vaj.
Magas szélű tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a fehérjék habját és az ízesítő anyagokat. A mandulát pirítva és őrölve keverjük a masszához. Beleöntjük a réteslappal kibélelt tepsibe, réteslappal lefedjük, vajjal meglocsoljuk. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.
 
 
Mákos kiflicskék

Hozzávalók 12 darabhoz
:
15 dkg túró
1 dl tej
20 dkg őrölt mák
6 evőkanál olaj + a kenéshez
2 tojássárgája
8 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás a kenéshez


Előkészítés:
A túrót krumplinyomón áttörjük. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot.

Elkészítés: A túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgájával, a cukorral, egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túróhoz adjuk. Ha a tészta túl kemény, belekeverünk 1 evőkanál tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ezért ne legyen túl hideg. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 6 darab négyzetet vágunk ki belőle, amelyeknek 13 cm az oldaluk. A négyzetekből háromszöget vágunk, azaz az egyik átlójuk mentén kettévágjuk. A háromszögeket megkenjük olajjal, de a széleket kihagyjuk. A mákból egy-egy halmot rakunk rájuk, és a hosszabbik oldalukról a csúcs felé feltekerjük. Kissé meghajlítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a kifliket, megkenjük a tojással, és kb. 25 percig sütjük.
 
 
Sakktábla torta
A piskótához: 5 tojás 5 ek cukor 3 ek liszt 2 ek keményítő 1 ek kakópor A hozzávalókból kerek tortaformában kakaós piskótát sütünk, ha kihűlt 3 lapba vágjuk. A krémhez: 20 gr zselatin 25 dkg tehéntúró 1 dl tej 25 dkg mascarpone 20 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 5 dl tejszín A torta alsó lapját tálra helyezzük, és meglocsoljuk 2 ek. _pálinkával_. A másik két lapból kívülről befelé haladva, egymás után a tetejükre fektetve hegyes késsel 4 különböző (20-16-12-8 cm) átmérőjű tányért/fedőt körbevágunk, végül egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatót. Tehát 2x5 db 2 cm széles tésztagyűrűt készítünk. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. A túrót szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összeturmixoljuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként beledolgozzuk a túrókrémet.
A zselatint felolvasztjuk, simára eldolgozzuk 1 és még 1 merőkanál túrókrémmel, majd a krém egészéhez adjuk, és kihűtjük. Amikor sűrűsödni kezd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, aztán sima csőrős habzsákba szedjük. Kívülről befelé az első, harmadik, és ötödik gyűrűt eredeti helyére, a tortalap tetejére fektetjük, a köztük lévő _árkot_ vastagon telenyomjuk-kitöltjük krémmel. Ezután váltunk, azaz a második és negyedik gyűrűt, valamint a középső kis tésztakorongot tesszük a helyére, és közüket kitöltjük krémmel. Ezután a műveletet a harmadik tésztalappal is megismételjük, tehát 4 rétegben váltakozik egymással a tészta és a krém, így szeleteléskor sakktáblaszerű lesz a metszetük.
A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét, és oldalát, majd behűtjük. Tetejére díszítőkorongot teszünk, és vastagon megszórjuk kakaóporral
TÚRÓS SÁRGABARACKTORTA 1.
HOZZÁVALÓK: TÉSZTA: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 db tojás.
TÖLTELÉK: 1 kg sárgabarack, 35 dkg vaj, 35 dkg túró, 18 dkg porcukor.
A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk. Négy egyforma nagyságú korongot formálunk belőle és megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük. A sárgabarackokat rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, így meg tudjuk hámozni, kimagozzuk, és háromnegyed részét apró kockára vágjuk, belekeverjük a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött linzerlapokat megtöltjük a krémmel, tetejét a megmaradt és szeletelt sárgabarackkal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.
 
Túrós sárgabaracktorta cukorbetegeknek
Hozzávalók : piskótalap:2 szétválasztott tojás,160 g. Canderel édesítőpor, 2 ek liszt, 2 ek. ételkeményítő, töltelék: 400 g túró, 100 g mák, 5 ek. citromlé, 8 levél világos zselatin, 200 g tejszín,1 kg cukorbetegeknek való sárgabarackbefőtt, 1 cs világos tortazselé, továbbá: zsiradék a formához, 2 ek. pisztácia
 
Az édesítőporral habosra keverjük a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Rászitáljuk, majd ugyancsak beleforgatjuk a lisztet és az ételkeményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, és 12 perc alatt megsütjük a 200 fokra előmelegített sütőben. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a mákot a túróval és a citromlével. A zselatint megpuhítjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk és a túrókrémbe keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.A piskótalapot körbevesszük a tortagyűrűvel, és egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A tortát kb. 3 órán át hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben.Lecsepegtetjük a sárgabarackot, közben felfogjuk a levét. Cikkekre vágjuk a gyümölcsöt, majd kirakjuk vele a torta tetejét.
Végül a csomagoláson lévő utasítás szerint 150 ml-nyi félretett befőttlével elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöt. A tortát pisztáciával díszítjük.
 
 
Üdítő szelet
 
 
Hozzávalók:
6 tojás, 1 dl olaj, 1 sütőpor, 6 ek. liszt, 2 ek. kakaó,6 ek cukor.
Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg túró.
Máz: 2 cs. vanília pudingpor, 6 dl MIRINDA kóla.
 
Elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalókat is, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett nagy gáztepsibe megsütjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a jól áttört túrót. A pudingport felfőzzük a kólával, majd langyosra kihűtjük. A kihűlt tészta tetejére kenjük a túrós krémet, majd erre a langyos pudingot.
 
 
Túrós kocka
 
Tészta: 28 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 sütőpor, 1 kávéskanál szalalkáli, 2 tojás, 10 dkg porcukor, csipet só
 
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Összedolgozzuk és kétfele osztjuk.
A lapokat vagy tepsi hátulján vagy sütőlemezen süssük. Jól zsírozzuk be vagy használjunk sütőpapírt.
A tésztát nyújtsuk ki és emeljük át a sütőlemezre. Nyújtásnál jó bőven használjunk lisztet, különben nem fogunk tudni rendesen dolgozni.
Előtte melegítsük elő a sütőt és tegyük be a tepsinket előmelegíteni, így amikor átemeljük rá a tésztát és véletlenül elszakad vagy összeugrik, a hő hatására könnyebben tudunk rajta javítani.
Pár perc alatt aranybarnára sütjük a lapokat és hagyjuk kihűlni őket. (akár 3-4 nappal korábban is megsüthetjük előre a lapokat és akkor később csak tölteni kell)
 
Krém: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 1 csomag vaníliáscukor
 
A puha margarint robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a vaníliáscukrot is.
A két, kihűlt lap közé töltjük a krémet és néhány órát állni hagyjuk, hogy megpuhuljon, utána szeletelhetjük és hintsünk porcukrot a tetejére.
 
 
 

Hozzávalók:
15 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
2,5 dl tejföl
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg túró
15 dkg mazsola

kb. 1 evőkanál rum (aroma is lehet)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába.
Kb. 30 percig sütjük.
 
Túrós stolni
 
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 20 dkg porcukor, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 12 dkg szálasra vágott mandula, 10 dkg cukrozott citromhéj,15 dkg mazsola, 1 ek. rum, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaniliás cukor, csipetnyi só,
 
A megtisztított mazsolát meleg vízbe átzatjuk. Közben a cukrozott citromhéjat apróra vágjuk. A vaj felét forgácsokra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és a vaniliás cukrot, majd kevés liszttel összegyúrjuk. Belekeverjük a tehéntúrót, a vajforgácsokat , a csipetnyi sót és a rumot. Végül belegyúrjuk a lecsöpögtetett mazsolát, a cukrozott citromhéjat és a mandulát. A tésztát letakarva kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 32x42 cm-es lappá nyújtjuk. A hosszanti oldalakat a szélén 1 cm-re visszahajtjuk, a rövidebb oldalakat pedig a lapra hajtjuk, de úgy, hogy ne középen, hanem kb. az egyharmadánál találkozzanak. A tésztát cipóvá formáljuk. Sütőpapírral kibélelet tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon /gáztűzhelynél 3-as fokozaton/ 60-70 percig sütjük.

A maradék vajat vagy margarint felolvasztjuk, és egynegyedével megkenjük a stolnit. Meghintjük porcukorral, majd a kenést és a szórást még háromszor megismételjük

 

Kapros-túrós lepény

A tésztához: 2.5 pohár búzaliszt, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, fél csomag friss élesztő, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csipetnyi só.

A töltelékhez: 1.25 kg tehéntúró, 5 db tojás, 2 csokor friss kapor, só.

Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá fél pohár langyos tejet, majd keverjük el benne a cukrot is. Várjunk vele pár percet, míg az élesztő "életre kel".

Szórjuk keverőtálba a kétféle lisztet és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd dagasztógéppel kezdjük el dagasztani. Kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját, és végül a szobahőmérsékletű vajat. Addig kell dagasztani, míg a tészta az edény falától elválik. Tegyük langyos helyre, takarjuk le konyharuhával, és kelesszük kétszeresére.

A kétszeresére dagadt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. Egy vajjal kikent és liszttel megszórt nagyobb tepsi aljára helyezzük a kinyújtott tésztát, széleinél ujjainkkal igazgassuk peremesre.

A töltelékhez tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojások sárgáját, az összevágott kaprot és ízlés szerint sót. Elektromos keverővel dolgozzuk simára. Egy másik edényben verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a túróhoz.

A tölteléket tegyük a kinyújtott tészta tetejére, simítsuk el egyenletesen, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig. Ha elkészült és kissé kihűlt, vágjuk kockákra.

A tölteléket édesen is elkészíthetjük, a túróhoz ízlés szerint adjunk cukrot

 

Túrós szalonnás réteskosár

Hozzávalók: 8 kosárkához 1 csomag 6 lapos friss réteslap, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 nagy egész tojás, só, frissen őrölt bors

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A réteslapokat egyben hagyva kitekerjük, és 4 részre vágjuk. Így 4x6 db majdnem négyzetes lapot kapunk. A vajat megolvasztjuk, kenőtollal kikenünk 8 muffinformát, mindegyikbe 3-3 réteslapdarabot helyezünk. Az egyes rétegeket kenőtollal megvajazzuk, a széleket visszahajtjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, ropogósra sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a szalonnával és az egész tojással. A krémet megsózzuk, megborsozzuk, szétosztjuk a kosárkákban. 25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hültek, szépen ki tudjuk venni őket a formából. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.


Túrós-szalonnás réteskosár

Még nincs hozzászólás.
 
linkajánló



 Linkajánló

HTML tanfolyam

Tutorialok világa

Ebookz.hu

Letölthető betűk

Ilcsi oldala

Startlap

Cool Text

Inversum

Playground V2.5 Demo

Signora-Clara

LLaVA képleíró

Hugginface.co/spaces

 


 

Családi receptkönyv

Erika oldala

 Gyémánt

Mákvirág

Facebook oldalam

 

 Web Cukrászda

 Margit2 honlapja       

 Kaldeneker.hu

 NLC receptek

 Adina receptejei

 

 

Linkcsere

 Vitona világa

 

 

 
pólómánia

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints